Afgelopen weken is er druk gewerkt aan de  bekabeling voor de nieuwe camera’s,  microfoons en beeldschermen.

Verschillende soorten kabels moesten er  Getrokken worden, wat  nog een hele klus was.

Gelukkig lopen er onder de vloer veel goten  voor verwarming, elektra en wat al niet meer. Hier konden ook kabels in voor camera’s,  luidsprekers, microfoons en allerlei besturingen.

Onze kerkrentmeester en architect Herman  Roozenbeek had nog een tekening waarop al  deze leidingtracés stonden ingetekend, dus dat maakte het zoeken wat makkelijker.

In de kerkzaal komen 2 camera’s te hangen.  Eén bij de koster en eentje bij de voorste  hanglamp. Hiervoor maakt Albert Hoefakker een mooie ronde buis vanuit het plafond zodat  de camera bijna onzichtbaar is, maar u thuis toch mooi beeld heeft !

Op de zolder van de kerkzaal zijn we dus ook aan het werk geweest.

Want tussen het ronde gewelf van de kerk en het dak zit nog heel wat ruimte. We riepen al gekscherend dat er wel een galerij gemaakt kon worden !

Alle kabels moesten natuurlijk wel netjes worden weggewerkt.

Daarom zijn er kunststof opbouwgootjes en doorvoeringen gemaakt die u, als het goed is, amper opvallen.

Grote dank aan een  aantal mannen die  hun vrije avond  hebben opgeofferd om snel (want voor de

avondklok weer thuis  zijn !)  alle kabels

hebben helpen leggen en doorvoeren.

Inmiddels zijn alle vloergoten weer  dichtgemaakt en is de vloerbedekking  weer hersteld.

Het wachten is nu op de  leverancier van alle  apparatuur. Als het goed is zal op dinsdag 9 maart Stefan Baars van Baars AV de apparatuur plaatsen. Omdat er op 10 maart Biddag voor gewas en arbeid is, blijft het nog spannend of alles dan al op het nieuwe systeem werkt.

Al werkend in, onder en boven de kerk valt het steeds weer op dat we rijk gezegend zijn met zo’n mooi gebouw. Wat hebben onze oude gemeenteleden destijds slim en goed gewerkt. Daar mogen wij, als gemeente, best wel trots op zijn !

Voor mij, als oud elektricien, was het leuk om mijn oude vak weer eens op te pakken.

Boren, zagen, puzzelen hoe de route van de kabels moet lopen en ga zo maar door.

Ik was destijds eigenlijk projectleider en vertelde alleen maar tegen mijn monteurs hoe ze het moesten maken. Nu moest ik zelf alles uitvinden en doen

….. en dat valt nog wel eens tegen, moet ik bekennen…..

Ik ga er van uit dat u thuis binnenkort weer van goede kwaliteit geluid en beeld de diensten kan volgen. Aan alle mannen op de foto’s zal het in ieder geval niet liggen ! Die hebben keihard hun best gedaan.

Waarvoor dank.

uw oud-elektricien    Herman Kool