Iedere 2de zondag van de maand: THEMADIENST

Aan de hand van ons nieuwe jaarthema: Ontdek jouw bedoeling in Gods plan willen we dit seizoen opnieuw een aantal themadiensten organiseren. Elke tweede zondag van de maand nodigen we een gastspreker uit in onze avonddienst. Na een korte inleiding is er gelegenheid om in gesprek te gaan met de gastspreker.

Datum Thema
11 okt 2015 Ruth: De gastspreker tijdens deze dienst is ‘een hedendaagse Ruth’. Een voormalig vluchteling vertelt zijn verhaal.
8 nov 2015 Ruth: De gastspreker tijdens deze dienst is ‘een Boaz uit onze tijd’. Hoe is het om getrouwd te zijn met een vluchteling?
13 dec 2015 Esther: De gastspreker in deze dienst is een christelijk fotomodel. Ook Esther werd vanwege haar schoonheid gekozen tot koningin. Hoe is het om te werken als model en her- kent onze gastspreker zich in koningin Esther?
10 jan 2016 Esther: Esther probeerde het vervolgde Joodse volk te redden. Onze gastspreker van vanavond werkt onder vervolgde Christenen. Is het verhaal van Esther een voorbeeld voor hedendaagse vervolgde Joden en Christenen?
14 feb 2016 Salomo: Salomo was koning van Israël. Onze gastspreker is politicus en christen. Is Salomo ook vandaag nog een voor- beeld bij het regeren van ons land?
14 mrt 2016 Salomo: Salomo was een rijke koning. Samen met onze een gast- spreker denken we na over rijkdom en christen-zijn.
10 apr 2016 Salomo: Salomo was gelovig en rechter. De gastspreker tijdens deze dienst is ook een gelovige rechter. Is Salomo een groot voorbeeld voor deze hedendaagse rechter?
8 mei 2016 Jozef: Net als Jozef heeft onze gastspreker in de gevangenis gezeten. Hoe is het om (als christen) in de gevangenis te verblijven?
12 jun 2016 Jozef: Jozef droomde bijzondere dromen. Ook was Jozef in staat om dromen van andere uit te leggen. Onze gast- spreker wil met ons nadenken over de betekenis van dromen.